I - S E A Y O U 

Deze naam refereert allereerst naar mijn liefde voor de zee. Ik heb haar veel te danken, onder andere het terugvinden van mijzelf. Door het golfsurfen leerde ik mijzelf beter zien. De zee hield mij genadeloos een spiegel voor. Tegen de stroom in, keihard. In het echte leven kan je dat proberen, uitputtend kan je ik vertellen. Maar in de zee brengt het je nergens. Het is frustrerend bovendien. Maar uiteindelijk dwingt het je een stapje terug te doen. Even uitzoomen, de helikopter - view. Dan zie je de rip, de stroming die water terug naar de zee brengt. Soms moet je daarvoor een stapje terug doen, net als in het echte leven.


Door de zee en het surfen heb ik dat gedaan. Ik nam ontslag bij mijn beide geliefde banen. Om uit te zoomen, maar ook heel diep in te zoomen. Ik nam de tijd om mijn rugzakje op te ruimen. Iedereen maakt vervelende dingen mee in het leven, en het is belangrijk om daar zo nu en dan even goed bij stil te staan. Jezelf even recht in de spiegel aan te kijken en de vraag te stellen, heb ik vrede met het verleden? Want zodra ik mijn bagage erken, herken ik die ook van andere. Daarbij ging ik diep naar mijn eigen kern, naar wat ik nou wil, in plaats van opgezogen te worden in de dingen van alle dag. 


En daar borrelde op wat eigenlijk altijd als een rode draad door mijn leven liep. Soms minder intensief, maar altijd aanwezig: fotografie. Voor mij is dat niet simpel weg een klik op de knop. Het is het in beeld brengen en tentoonstellen hoe ik de wereld zie. Zien, speelt daarin een kernwoord. Inherent aan erkenning, zowel van de mensen als de natuur om mij heen. Ik probeer het beeld in leven te brengen door het gebruik van verrassende composities en natuurlijk licht. Gewaagd contrast, of bijna geen contrast. Het is een gegeven, met kleuren kan je inspelen op iemands gemoedstoestand, en dat probeer ik toe te passen in mijn fotografiestijl.


Doordat ik mijzelf ben gaan zien, ben ik ook de ander gaan zien. En dat is mijn boodschap. 

Ik zie jou, inclusief alle perfecte imperfecties.


Met mijn fotografie wil ik jou inspireren om meer te zien, zowel jou zelf als de mensen en de natuur om jou heen. Ik hoop je te inspireren om stil te staan, de tijd te nemen. Er is heel veel wat wij in het leven niet kunnen beïnvloeden, maar er is een ding dat we wel kunnen.
En dat is onze houding ten opzichte van het leven. 


"Je kan de golven niet stoppen, maar je kan ze wel leren te surfen"


I - S E A Y O U

Photography inspired by and dedicated to sea

Sabina_Vermeulen_Instagram

@iseayoucom

CONTACT

Sabrina Vermeulen

I - S E A Y O U 

Photography inspired by and dedicated to sea

Voor mij is fotografie niet een simpel druk op een knop. Het is het in beeld brengen en tentoonstellen hoe ik de wereld zie. Zien speelt daarin een kernwoord. Inherent aan erkenning, zowel van de mensen als de natuur om mij heen.


Met mijn fotografie wil ik jou inspireren om meer te zien, zowel jouzelf als de mensen en de natuur om jou heen. Ik hoop je te inspireren om stil te staan, de tijd te nemen. Er is heel veel wat wij in het leven niet kunnen beinvloeden, maar er is een ding wat wij wel kunnen. En dat is onze houding ten opzichte van het leven.


"Je kan de golven niet stoppen, maar je kan ze wel leren te surfen"Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren